Köpa charterbåt och intäkter!

Som ni har sett så har vi ett antal båtar till salu som måste ligga kvar till slutet av säsongen 2012, då de redan har så pass många charterveckor bokade att det inte går att överföra chartergästerna till andra båtar. Fördelen med att köpa en båt nu är att man får dels ett bra pris, och dels en lkioten intäkt på båten som man själv behåller nettosumman av. Många har ringt och frågat vad det är för belopp man kan räkna med att få in?

Efter ett samtal med bokningschefen på företaget så vill han att jag ska gå ut med ett ganska blygsamt belopp. C:a 100 000 sek för en säsong och en 45-50 fotare. Han vill inte invagga köparen i något drömscenario som de sedan inte kan uppfylla. Det kan bli mer pengar men de får i så fall komma som en bonus för nya ägaren.

Personligen tycker vi att du inte ska köpa dessa båtar för intäkternas skull, utan för att de håller så pass hög kvalitet och mycket gott skick. Tänk också på att du betalar båten med gällande valutakurs. 100 000 EUR är idag bara 877 000 SEK.

Jag vill avslutningsvis också förtydliga att du som köpare kan använda/hyra båten av dig själv under pågående chartersäsong. Om du har planer på att ta hem båten till Sverige så kan det vara en bra möjlighet att på detta sätt även använda henne några semesterveckor i Turkiet, Kroatien eller Grekland.

mvh

Ron

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: