Transport från Kroatien – Östersjön – Lite info!

Många räds gigantiska transportkostnader för den nyköpta båten i Kroatien/Grekland/Turkiet. Det behöver inte kosta skjortan. Då vi har massor med transporter med långtradare från Slovenien till Norra Tyskland har vi tecknat ett transportavtal med Sloveniens största företag för specialtransporter. Vi kan därför hålla ett pris som kunkurrenterna inte kommer i närheten av.

Att känna till:

  • Båttransportpriser är färskvara och det kan variera en hel del, allt beroende på korresponderande transporter som bolaget har.
  • En god regel är att ju mera bråttom man har, desto dyrare blir transporten.
  • En Bavaria 33 kan ligga på drygt 40 000 SEK från Slovenien till Östersjön/Tyskland. En 50 fots segelbåt kan ligga på 68 000 – 72 000 SEK ungefär.
  • Av-och påmastning, högtryckstvätt, riggning mm i Slovenien samt Tyskland överskrider mycket sällan 1 000 Euro
  • Ibland kan man behöva en lokal skeppare för transport från den köpta båtens hemmahamn till utskeppningen i Slovenien. Om du inte själv vill göra det kan vi förmedla seglare som gör detta för en symbolisk summa och en bussbiljett hem igen.
  •  Vanligaste utskeppningshamn är Koper, Portoroz eller Marine Izola i Slovenien
  • Inga transporter går från Kroatien. Detta beror bl.a. på krångliga bestämmelser för tung transport och massor med tunnlar, broar och andra hinder. 
  • Vanligaste målet i Östersön är Kappeln vid Flensburgviken samt Burg nära Puttgarden.
  • Man kan naturligtvis ta transporten hela vägen till Sverige/Finland/Norge eller var nu hemmahamnen ligger. Tyvärr blir priset ganska mycket dyrare med bro- eller färjavgifter så det optimala brukar vara att ta båtarna till någon av nämda hamnar. Du får full service med påmastning, bränsle, olja och vatten check, eller vad du nu behöver. Allt detta till en mycket modäst kostnad.
  • Transportföräkring är något som är viktigt att du tar. Visserligen har transportföretaget en EU försäkring som täcker några Euro per kilo last. Den räcker inte, så vi rekommenderar att du kontaktar Marine Insurance Consultants . Det är den mycket sympatiske norrmannen Per Louis Stephensen som driver denna konsultfirma för sjö- och flygförsäkringar normalt förlagda i utlandet. Nästan alla våra kunder fortsätter med MIC’s försäkringar även för hela båtens försäkringsskydd. Vi har massor med exempel på bra priser och framför allt inget strul med ersättning när en skada sker. Här har du även fullvärdesskydd, motorförsäkringar och du kan försäkra båtar som är 100 år gamla eller inför ensamseglingen jorden runt med en Maxi 77a. Efter 20 år i branschen kan jag inte rekommendera  Per Louis Stephensen mycket nog. Företaget garanterar att försäkrat belopp är en sak mellan bolaget och dig, inte skattemyndigheterna som endel snudd på kriminella svenska bolagen förser med uppgifter. 

Det finns säkert en hel del du vill veta om transporter och i så fall, vänligen kontakta oss per mail eller hedeliga telefonen +46767902211.

RS

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: